İçeriğe geç

Arızalının Eş Zıt Anlamlısı Nedir

Bozuk eş zıt anlamlısı nedir?

“Kırık” ve “sağlıklı” kelimeleri anlam olarak zıt olan kelime tipleridir. Anlam tipine baktığınızda, corrupt kelimesinin anlamı oldukça açıktır. Broken kelimesi, çalışmadığı ve işlenemediği anlamına gelir. Gerçek anlamlarıyla çelişen kelime grupları arasında “robust” kelimesi de vardır.

Zıt anlamlısı nedir?

Anlamları birbirinin tam tersi olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir.

Sorun kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Sorun, TDK sözlüğünde stresli bir durum olarak tanımlanmaktadır. Bu bağlamda, çözüm gerektiren herhangi bir sorun veya meseleye problem denir. Bu bağlamda, “çözüm” kelimesi için yalnızca bir zıt anlamlı kullanılır.

Bozukunun zıt anlamlısı nedir?

KIRIK KELİMESİNİN ZIT ANLAMLARI Bu anlamlara göre kırık kelimesinin zıt anlamlısı sağlamdır. Dayanıklı, yıkılmaz, yok edilemez, sabit anlamına gelir.

Arızalı kelimesinin eş zıt anlamlısı nedir?

“Arızalı” kelimesinin zıt anlamı “sağlam” kelimesinin zıt anlamıdır.

Çürük’ün zıt anlamı nedir?

“Doğru” kelimesinden türetilen “sağlam” kelimesi, “çürük” kelimesinin zıttıdır.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt anlamlılar listesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Mütevazı-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Evetin zıt anlamlısı nedir?

hayır – Olumsuz cümlelerde anlamı yoğunlaştıran, evet kelimesinin zıttı olan kelime.

Eş anlamlısı ne?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Kötünün zıttı nedir?

Ve eğer “daha kötü” kelimesinin anlamı “hoş olmayan” veya “çok da arzu edilmeyen” ise, bunun tersi “iyi” olacaktır. Daha kötü kelimesinin zıttı daha iyidir.16 Şubat 2020Ve eğer daha kötü kelimesinin anlamı “hoş olmayan” veya “çok da arzu edilmeyen” ise, bunun tersi “iyi”dir. Daha kötü kelimesinin zıttı daha iyidir.

Sevap zıt anlamlısı nedir?

İslam’da ödül, bir kişinin iyi amelleri ve zorunlu ve üstün ibadetleri yerine getirmesi nedeniyle kazandığı iyi amelleri ifade eder. Bunun zıttı günahtır ve insanlar yasak olan şeyleri yaparak, zorunlu olan şeyleri terk ederek ve kötü şeyler yaparak günah işlerler.

Şişmanın zıt anlamı nedir?

2- Zayıf: Zaif kökünden türeyen zayıf, Arapça kökenli bir kelimedir.

Bozuk kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

“Sağlıklı” kelimesi “hasarlı” kelimesinin zıttıdır.

Bayat zit anlamlısı nedir?

Bayat kelimesinin zıt anlamlısının taze kelimesi olduğu bilinmektedir.

Muhafazakarın zıttı nedir?

Dolayısıyla muhafazakârlık, büyük değişimleri hemen gerçekleştirmeyi hedefleyen devrimciliğin tam tersidir.

Eş zıt anlamlısı ne demektir?

Eş anlamlının zıt anlamını taşıyan kelimeye zıt anlamlı kelime denir. Aynı anlamı taşımayan zıt kelime, eş anlamlı kelimeye göre tek bir anlama sahiptir ve cümlede kullanımına göre anlamı değişmez.

Bayat eş zıt anlamlısı nedir?

“Bayat” kelimesinin zıt anlamlısı “taze”dir. Bayat ve taze zıt anlamlara sahip iki kelimedir. Bayat kelimesinin zıt anlamlısı nedir? Bayat kelimesinin zıt anlamlısının taze olduğu iyi bilinmektedir.

Zarar eş zıt anlamı nedir?

Harm kelimesinin zıt anlamlısı fayda kelimesidir. Çelişkili özelliklere sahip olan, yani anlamca zıt olan kelimelere “zıt anlamlılar” veya “karşıt anlamlılar” denir. Harm kelimesinin zıt anlamlısı faydadır.

Karşıtın zıt eş anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre “zıt, çelişik, ayrı, karşıt” gibi kelimeler zıt kelimesinin eş anlamlısı olarak karşımıza çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Saatlik Escort